Wie is wie


Bert Kandel
Voorzitter


Met mijn ervaring als voorzitter van de Burenraad Shell Pernis weet ik hoe belangrijk het is dat bedrijven een goede relatie hebben met hun omgeving. Ik zet me er graag voor in om de Dordtse Burenraad een vliegende start te bezorgen.


Bianca van Rooij
Directeur Rooij waterbodem advies


Ik ben geïnteresseerd in het reilen en zeilen binnen mijn buurt, daar vallen Chemours en DuPont onder. Blijven kijken naar het verleden heeft geen zin en laten we de handen ineenslaan om er een mooie(re) buurt van te maken waar iedereen tevreden kan leven en werken. Met mijn interesse voor anderen en mijn (werk)ervaring in natuur, aannemers en de verbinding zoeken; kijk ik uit naar een mooie samenwerking waar spijkers met koppen worden geslagen.


Dick Naafs
Voorzitter VOTP


Als voorzitter van de Vereniging Organische Tuin Papendrecht (VOTP) wil ik het gehalte PFOA en GenX in de sloten rondom de tuincomplexen van VOTP en DES sterk laten terugbrengen door een gezamenlijke actie van Chemours en het waterschap Rivierenland.


Jans Sieben
Voorzitter moestuin de Terp


Ik hou van denken in oplossingen, korte kanalen en handelen. De Staart is een Burenraad waard.


Jeroen Bezemer
Meettechnicus die graag vraagt en zoekt naar het waarom


Zelfs de experts weten en snappen niet alles, laat staan de buitenwereld.


Marchel Schilten
Betrokken bewoner


De Burenraad heeft mijn interesse omdat de milieuproblematiek die aan industrie is verbonden me boeit. Zeker als het gaat om de gezondheid van mensen. Ik vind het mooi dat Dupont en Chemours de onrust onder bewoners in de regio ter harte nemen. Met de Burenraad kunnen we als bewoners constructief meepraten/-denken over milieuvraagstukken die ons allemaal aangaan.


Marianne den Braven
Medewerker beleid en projecten bij Parkschap Nationaal Park De Biesbosch


Chemie en natuur: twee tegengestelde polen, maar hier in Dordrecht zijn het buren. Als lid van de Burenraad wil ik bijdragen aan een goede relatie tussen de fabrieken en de mensen in de Biesbosch.


Peter van Rhijn
Dijkbewoner aan de rivier De Merwede


Ik ben bekend met de petrochemische industrie, ook als het gaat om de combinatie met woongebieden. Mijn kennis en ervaring wil ik gebruiken in de Burenraad. Communicatie tussen bewoners en DuPont en Chemours is en blijft noodzakelijk voor de toekomst.