Burenraad presenteert resultaten moodonderzoek

De Burenraad van DuPont en Chemours presenteert op dinsdagavond 12 maart, tijdens de overlegvergadering met de directies van beide bedrijven, de resultaten van het moodonderzoek. Dit online onderzoek heeft de Burenraad laten doen om beter zicht te krijgen op hoe de bewoners van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht aankijken tegen DuPont en Chemours. De vergadering is deze keer bij Vogelvereniging Volière, Adj. H.P. Kosterstraat 5 in Dordrecht en start om 19.30 uur. Nieuwsgierig naar deze resultaten? Meld je aan om de vergadering bij te wonen.

Het moodonderzoek is het belangrijkste punt op de agenda van deze overlegvergadering. De Burenraad heeft naar aanleiding hiervan een aantal aanbevelingen voor de bedrijven en actiepunten waarmee de raad zelf aan de slag gaat. Aan dit onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research, heeft een representatieve groep van 135 bewoners uit de regio meegedaan.

Ook op de agenda staan actualiteiten zoals de aanvraag rondom de nieuwe afzonderlijke vergunningen, de voortgang van de investeringen in emissie reducties, de opslag van GenX-houdend water op het terrein van Chemours en de splitsing van  DowDuPont in drie afzonderlijke bedrijven.

Aanmelden
De vergadering is voor publiek toegankelijk. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan tot 9 maart via het contactformulier. De Burenraad stuurt vervolgens een ontvangstbevestiging en de agenda.

Dialoog
De Burenraad is inmiddels anderhalf jaar actief. De gedachte bij de oprichting ervan is dat we allemaal een gezonde en veilige leefomgeving willen waar het prettig leven, wonen en werken is. Om dit te bereiken is het belangrijk om goed contact te hebben. De Burenraad van DuPont en Chemours helpt daarbij als onafhankelijk platform voor een dialoog en als luisterend oor. De raadsleden zijn betrokken omwonenden uit Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht.